ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΤΗΣ 8.12.2020 ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΕΩΣ ΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Οι επτά σύντροφοι που προσήχθησαν την 8η Δεκέµβρη 2020 θα περάσουν από δίκη από τις 3 έως τις 27 Οκτώβρη 2023 στο Παρίσι. Οι κατηγορίες που αντιµετωπίζουν αφορούν «συµµετοχή εγκληµατιών σε τροµοκρατική οργάνωση», σύµφωνα µε το Άρθρο 450-1 του γαλλικού Ποινικού Κώδικα. Ωστόσο, δεν έχει στοιχειοθετηθεί καµία τροµοκρατική ενέργεια έπειτα από δυο χρόνια λευκών βασανιστηρίων και εξαιρετικά στενής παρακολούθησης. Ο χαρακτηρισµός ως εγκληµατίες δεν διατηρήθηκε, παραµένει όµως η τροµοκρατική και συλλογική πτυχή, παρά την
παντελή έλλειψη αποδείξεων ή διασυνδέσεων µεταξύ των διωκόµενων. Αρκετοί από τους διωκόµενους αντιµετωπίζουν την κατηγορία της «άρνησης να αποκαλύψουν µυστική συµφωνία αποκρυπτογράφησης» (Άρθρο 434-15).


Λεπτοµερή στοιχεία για την «Υπόθεση της 8ης Δεκέµβρη» είναι διαθέσιµα στη
σελίδα: https://soutien812.blackblogs.org/2022/01/30/un-recit-de-laffaire-du-8-12/

Το γαλλικό κράτος εξαπολύει κατηγορίες για «συµµετοχή σε οµάδα που συγκροτήθηκε ή συµφωνία που έγινε εν όψει της προετοιµασίας τροµοκρατικών ενεργειών». Τα εργαλεία που χρησιµοποιούνται ως βάση για τις κατηγορίες αυτές είναι: ψευδείς «λευκές επιταγές», χρήση ψηφιακών εργαλείων (Tails, Tor, Signal, Silence, etc.), άρνηση απόδοσης των κωδικών αποκρυπτογράφησης τηλεφώνων ή σκληρών δίσκων, περιστασιακή χρήση του AirSoft, ταξίδια (στο Βέλγιο, τη Δηµοκρατία της Τσεχίας, την Ελλάδα, την Κολοµβία κ.λπ.), µια σύντοµη εµπειρία
συµµετοχής στον αγώνα της Ροζάβα, µια πτήση, κατοχή καραµπίνων κατηγορίας Γ ή Β (από τις οποίες 4 µη δηλωµένες), κατοχή στοιχείων ή ουσιών που εµπίπτουν στη σύνθεση εκρηκτικών (προϊόντα νοικοκυριού), η παιδαριώδης παρασκευή απειροελάχιστης ποσότητας εκρηκτικών.

Πολλά από αυτά δεν είναι παράνοµα ή αντιµετωπίζονται από το κοινό δίκαιο και δεν αφορούν όλους τους διωκόµενους και όλες τις διωκόµενες. Για να στοιχειοθετήσει την «τροµοκρατική» απειλή, η DGSI κατασκεύασε το αφήγηµα µιας «οµάδας» που δήθεν διεξάγει «παραστρατιωτική εκπαίδευση» µε στόχο την προετοιµασία «τροµοκρατικών ενεργειών» ενάντια στις «δυνάµεις της τάξης ή στρατιωτικούς» ή ενάντια θεσµών, «συντονίζοντας τις ενέργειές τους για το σκοπό αυτό µε µέλη διάφορων συλλογικοτήτων µε τους ίδιους στόχους στη Γαλλία ή το εξωτερικό, και αυτό µέσα από κρυπτογραφηµένα µέσα επικοινωνίας». Το σενάριο αυτό έχει χρησιµοποιηθεί ίδιο και απαράλλαχτο για να αποδοθούν κατηγορίες σε µια πληθώρα διεθνιστών συντρόφων.Εκεί ακριβώς είναι που οι πολιτικές γνώµες (πραγµατικές ή υποτιθέµενες), οι τρόποι ζωής (κατάληψη, κινητή κατοικία, διεθνής ακτιβισµός, αυτονοµισµός) και τα προφίλ των διωκόµενων καταλήγουν να γίνονται επαρκή στοιχεία ώστε να µετονοµάζονται απλά παραπτώµατα του κοινού δικαίου σε «τροµοκρατία».

ΠΟΙΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΠΟΙΟΝ ;;;

Η καταστολή έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τα άτοµα που στοχεύει και τον πολιτικό κύκλο τους, καταστρέφοντας ζωές και δοµές αλληλεγγύης. Παντού, οι σύντροφοί µας στον αγώνα βιώνουν την αντιτροµοκρατική καταστολή σε πλήρη ανάπτυξη: από τη Ρωσία ως τη Χιλή, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Περού, το Τσαντ, τη Βιρµανία, τις Φιλιππίνες, την Τουρκία, το Κουρδιστάν, τη Λευκορωσία κ.λπ., όποια και να είναι τα όπλα του αγώνα, γνωρίζουµε ότι ο Τρόµος δεν έχει θέση στο κοινωνικό πεδίο δράσης µας και ότι κάθε µέρα πολεµάµε εναντίον του.

Σε όλα τα µέρη του κόσµου, η διεθνής αλληλεγγύη διώκεται. Οι σύντροφοι που στήριξαν τον κούρδικο αγώνα αντιµετωπίζουν καταστολή, οι διεθνείς δράσειςαλληλεγγύης περνούν από τον ίδιο εξονυχιστικό έλεγχο που εφαρµόζεται σε τροµοκρατικά δίκτυα, η Γαλλία εφαρµόζει όλο και περισσότερες απαγορεύσεις σε συντρόφους αντιφασίστες και οικολόγους.

Στην υπόθεση της 8/12, για να πείσει για την επικινδυνότητα των συντρόφων, η DGSI (και η δικαιοσύνη) ορίζει τις διεθνείς καµπάνιες αλληλεγγύης ως «ενέργειες χαµηλής έντασης», δηλαδή πολεµικές ενέργειες. Απλά συνθήµατα στον τοίχο του ελληνικού προξενείου «Σταµατήστε την επιβολή της τάξης στα Εξάρχεια», ένα πανό σε πορεία «Από τα Εξάρχεια ως τη Λιόν, ενάντια στην κρατική καταστολή No Pasaran!» χαρακτηρίζονται ως τεκµήρια για να αντιµετωπίζονται υπέρµαχοι της άκρας αριστεράς της Γαλλίας ως πιθανοί τροµοκράτες. Με αυτό τον τρόπο, αντιµετωπίζεται ως έγκληµα η κατοχή αφισών και διεθνιστικών µπροσούρων από
τους/τις διωκόµενους/ες της 8/12.

Ναι, στεκόµαστε αλληλέγγυοι/ες στους αγώνες που προσπαθούν να διασώσουν ότι µας έχει µείνει από ελευθερία, πόσιµο νερό και γόνιµη γη παντού στον κόσµο. Όχι, δεν επιλέγουµε παραθαλάσσια θέρετρα και οικοκτόνες κρουαζιέρες για τα ταξίδια µας, αλλά τόπους απελευθέρωσης και αντίστασης.

Μαχόµαστε ενάντια στη γενικευµένη καταστροφή της Ζωής και ενάντια στην υποδούλωση της Ανθρωπότητας από τον καπιταλισµό. Μαχόµαστε ενάντια στις σφαγές που διαπράττονται από τα κράτη και τις οικονοµικές τους αυτοκρατορίες. Μαχόµαστε ενάντια στην στρατιωτικοποίηση και τα δολοφονικά σύνορα. Η κοινωνική επανάσταση δεν είναι έργο τροµοκρατών!

Τροµοκράτες είναι εκείνοι που κατέχουν τα όπλα µαζικής καταστροφής και τους ισχυρότερους στρατούς που έχουν υπάρξει στην ιστορία. Εκείνοι που καταστρέφουν τη Γη µας και εκµεταλλεύονται τα πλούτη της. Εκείνοι που υποδουλώνουν τους Λαούς και σφαγιάζουν όσους και όσες αντιστέκονται. Αυτή είναι η Γαλλία που είναι δεύτερη στον κόσµο σε πωλήσεις όπλων.

Αυτοί ακριβώς οι αιµοσταγείς δικτάτορες, όπως ο Ερντογάν και ο Μοχάµεντ Μπιν Σαλµάν, τυγχάνουν θερµής υποδοχής στα Ηλύσια Πεδία.

Με άλλα λόγια: το ελευθεριακό ιδεώδες των συντρόφων και η τεκµαιρόµενη ενοχή είναι τα στοιχεία εκείνα που τροφοδοτούν την κατηγορία της «τροµοκρατίας», παρόλο που δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο. Αυτή η νοµική παρέκκλιση έχει προβλεφθεί σε ισλαµοφοβικές νοµολογίες που εφαρµόστηκαν µετά τις δολοφονίες από τζιχαντιστές στη Γαλλία από το 2012 και έπειτα.

Με την κίνησή τους αυτή, η DGSI και η γαλλική αντιτροµοκρατική (PNAT) επιχειρούν να εξισώσουν τη δικαστική µεταχείριση ατόµων που έχουν συνταχθεί µε το Ισλαµικό Κράτος µε αυτή των αγωνιστών και αγωνιστριών που χαρακτηρίζονται ως «άκρα αριστερά». Το διακύβευµα για το γαλλικό κράτος είναι να ευθυγραµµιστεί µε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγµα την Ιταλία, ένα φασιστικό κράτος, όπου η απλή έκδοση αναρχικών εφηµερίδων θεωρείται ότι ενέχει «τροµοκρατική σκοπιµότητα» (βλέπε την νέα αντιτροµοκρατική επιχείριση Scripta Scelera). Αυτή η εξίσωση είχε επιχειρηθεί και το 2008 µε τη λεγόµενη υπόθεση του «Ταρνάκ», αλλά κατέληξε σε αποτυχία.

Χάρη στο αντιτροµοκρατικό µηχανισµό, το κράτος έχει το πεδίο ελεύθερο για να ασκήσει καταστολή στην πιο βασανιστική και βίαιη µορφή της, προφασιζόµενο ότι ενεργεί για το κοινό καλό. Έτσι, του δίνεται η δυνατότητα να ανανεώσει τη νοµιµότητα της βίας που ασκεί τροφοδοτώντας την κοινή γνώµη µε φόβο, όπως επίσης και να εµβαθύνει τα µέτρα που αφανίζουν κάθε ελευθερία: επιτήρηση και µαζικό φακέλωµα, διοικητική και προληπτική κράτηση, νόµοι για την ασφάλεια, υβριδική ένοπλη αστυνοµία, λευκά βασανιστήρια κ.λπ.

Δεν θα ξεφύγει κανένας κοινωνικός αγώνας από την αντιτροµοκρατική καταστολή. Οι επαναστατικές ιδέες και πρακτικές, είτε πρόκειται για ριζοσπαστικό ρεφορµισµό είτε για εξέγερση, είτε χρησιµοποιούν βία ή είναι ειρηνικές, βρίσκονται στην πρώτη γραµµή του µετώπου αυτού. Σήµερα στη Γαλλία, εκατοντάδες ενώσεις χάνουν τη χρηµατοδότησή τους λόγω «δεσµών µε την άκρα αριστερά». Ο αντιτροµοκρατικός µηχανισµός να φιµώσει κάθε κοινωνική αµφισβήτηση, κάθε αµφισβήτηση του κράτους και του καπιταλισµού.

Όσο υπάρχει καταπίεση, η εξουσία θα µας βρίσκει µπροστά της.

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ;

Απέναντι στην αστυνοµική καταστολή και τον τροµοµηχανισµό, δεν θα αφήσουµε να
εξατοµικευτούµε!

Απέναντι στα κράτη που θέλουν να διασπάσουν τα κινήµατα αντίστασης, τις φιλίες και τις συντροφικές, τις συλλογικότητες και κάθε µορφή οργάνωσης της αριστεράς γενικότερα, θα απαντήσουµε µε αλληλεγγύη σε όλες της τις µορφές!

Σας καλούµε να διαδώσετε µε όποιον τρόπο επιλέξετε την αποφασιστικότητα µας και την οργή µας ενάντια στον κόσµο τους, καθώς και την αλληλεγγύη µας µε τα άτοµα που θα περάσουν από δίκη στο Παρίσι από τις 3 έως τις 27 Οκτωβρίου 2023.Κάθε άτοµο, συλλογικότητα και οργάνωση µπορεί να λάβει µέρος στο κάλεσµα αυτό. Με τον τρόπο του, µε τα εργαλεία που του είναι οικεία, τη δηµιουργικότητα και τη φαντασία που διαθέτει! Από την πιο ευαίσθητη έως την πιο εντυπωσιακή, όλες οι δράσεις έχουν σηµασία. Κι αν πρόκειται έτσι να ενισχυθούν οι δεσµοί µας, οι σκέψεις µας, η αντιδραστικότητά µας, ας αρπάξουµε την ευκαιρία.

Μπορείτε να µοιραστείτε τις δράσεις αλληλεγγύης σας στο: 812support@riseup.net (προτιµάται η χρήση PGP).

Θα βρείτε τα φυλλάδια, τις αφίσες, τα δελτία τύπου µας και άλλα υλικά στη σελίδα: https://soutien812.blackblogs.org/comment-aider/

Hashtag για τη Γαλλία: #Soutien812 #QuiTerroriseQui #DGSI #PNAT #Antiterrorisme #TGIparis #Tribunaldeparis #France

Διεθνή Hashtag: #812Support #WhoTerroriseWhom #Solidarity #International #StopFascism #Freedom

Μπλογκ στήριξης:
~ soutienauxinculpeesdu8decembre.noblogs.org ~
~ solidarityto8december.wordpress.com ~
~ soutien812.net ~

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ!